
אחרי הפסקה ארוכה במטלה של הכנת מזון להפסקת עשר, חוזרים מחר ללימודים ולכריכים. כדי לרענן את פנקס המתכונים, ולתרום רעיונות שהם גם מזינים וגם יש סיכוי טוב שהילדים יאהבו, התגייסו שחר פרנהמר ממכוורת יד מרדכי וליאורה חוברה מזוגלובק, עם רעיונות יצירתיים הרבה יותר מאשר סנדוויץ’ גבינה צהובה ומיונז או ממרח שוקולד
רובם גם קלים ליישום. מה שכן, כדאי להכין רשימה ולרכוש את המרכיבים הפחות שכיחים במקרר הביתי, כמו עלי ארוגולה, גבינת אמנטל, וגבינות מיוחדות אחרות, פסטרמות לגווניהם וכו’. נכון שהם יותר יקרים ממרח גבינה לבנה אבל אם בזכותם הילדים לא יחזירו כריכים חצי אכולים הביתה, יצאנו בכל זאת נשכרים.
משמש, ארוגולה וגבינה בולגרית (חלבי)
חומרים:
לחם שחור. 3 כפיות מעדן משמש. 2 פרוסות גבינת אמנטל. חופן עלי ארוגולה. קוביות גבינה בולגרית. פלפל שחור.
ההכנה:
מורחים על 2 פרוסות לחם את מעדן המשמש ועליו 2 פרוסות אמנטל, חופן ארוגולה ומעט קוביות בולגרית. בוזקים קורט פלפל שחור.
הודו, פירות יער, חסה וחרדל (בשרי)
חומרים:
כל לחם שאוהבים. כף חרדל דיז’ון. רצועות הודו. 2 כפיות מעדן פירות יער יד מרדכי. חופן עלי חסה. פלפל שחור.
ההכנה:
מערבבים חרדל ומעדן פירות יער ומורחים על הלחם. מניחים מעל 2-3 רצועות הודו וכמה עלי חסה. מתבלים בפלפל שחור.
לאבנה וקונפיטורת דובדבן (חלבי)
חומרים:
לחמנייה. 3 כפות לאבנה. קונפיטורת דובדבן.
ההכנה:
מורחים על 2 חצאי הלחמנייה את הלאבנה ומעליה את הקונפיטורה. אם רוצים אפשר להוסיף גם קצת נבטים.
טחינה ודבש (פרווה)
חומרים: לחם שחור. טחינה גולמית. דבש יד מרדכי. מלח גס.
ההכנה:
מערבבים את הטחינה עם הדבש ומוסיפים מעט מים. מורחים על 2 פרוסות לחם ומפזרים כמה גרגרים של מלח גס.
כריך אבוקדו, אגס, רוקפור ומייפל (חלבי)
חומרים:
לחם. כף אבוקדו בשל. חצי אגס. כף גבינת רוקפור. 2 כפות מייפל. חופן עלי בייבי.
ההכנה:
מורחים את האבוקדו על פרוסות הלחם ומעל מפזרים פלחים של אגס. מוסיפים את גבינת הרוקפור ואת המייפל ומניחים את עלי הבייבי.
ליאורה חוברה מזוגלובק מזכירה שכריך עם פסטרמה הוא אחד הפופולריים ביותר בקרב ילדים ובני נוער. וכדי לגוון ולגרום להם לאכול את הכריך, אפשר פעם להכין אותו מלחמנייה, פעם מפיתה, פעם מלחם מקמח מלא ואפילו מטורטייה מגולגלת. ולא לשכוח לצרף לכריך קופסה שבה ירקות ופירות שהילד אוהב.
גיוון נוסף לילדים האוהבים או מתעקשים על מתוק, אומרת חוברה, הוא יום אחד למרוח חלבה מטחינה ודבש, יום אחד ריבה או סילאן, ורק יום בשבוע, לפי בחירת הילד, ממרח שוקולד.
מה מעדיפים גילאי 6 – 12:
בדרך כלל אוכל פשוט. כריך עם רק גבינה או רק ממרח שוקולד.
מה מעדיפים בני נוער גילאי 12 – 18:
כריך עם בשר כמו נתחי כתף וחזה בקר המעניק תחושה של ארוחת צהריים קלה.
ומה לשלוח עם בנות שמכריזות כי “לחם זה משמין”? – פרוסות פרסטמהמהמותג דק דק בתוספת קרקרים קטנים מקמח מלא וירקות חתוכים. את הארוחה הזאת הן לא יחזירו הביתה.
ילדים בכל הגילים, מוסיפה חוברה, ישמחו לקבל לבית הספר קופסה עם ארוחה מלאה להרכבה עצמית. למשל, לחמנייה, ולידה פרוסות פסטרמה, רצועות אבוקדו, רצועות גמבה, נבטים דקים, פלחי אפרסק ובקוקוןמים או מיץ תפוזים. הם כבר יחליטו על צורת האכילה.
אפשר גם קופסה עם פרוסות לחם קל, פסטרמה, רצועות גזר, עגבניות שרי, שקיות מינוז ושיפודי ענבים ירוקים.