
חברת הכנסת ד”ר יפעת שאשא ביטון הגיעה להסכמה עם שרי הבריאות והאוצר, כי התכנית תתוקצב באופן מיידי לתקופה של 5 שנים בסכום של 10 מיליון ₪ לשנה.
ח”כ ד”ר יפעת שאשא ביטון (כולנו), יו”ר הועדה לזכויות הילד, החליטה לקדם חקיקה ליישום התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים בשיתוף שר האוצר משה כחלון, שר הבריאות יעקב ליצמן וארגון ‘בטרם’ לבטיחות ילדים. מתברר כי מדי שנה נהרגים בישראל כ-117 ילדים בתאונות שונות. כ-190 אלף ילדים מגיעים לחדרי המיון מדי שנה כתוצאה מתאונות ו-24 אלף מתוכם נשארים לאישפוז. העלות הכלכלית של אותם אסונות מוערכת בכמיליארד וחצי שקלים מדי שנה.
על מנת לתת מענה מהיר למצב בשטח, החליטה חברת הכנסת לוותר על הליך החקיקה, והגיעה להסכמה עם שרי הבריאות והאוצר, כי התכנית תתוקצב באופן מיידי לתקופה של 5 שנים בסכום של 10 מיליון ₪ לשנה. מחצית מהכסף יגיע ממשרדי הממשלה השונים ומחציתו יגיע ממשרד האוצר. משרד הבריאות יוביל את התכנית.התכנית, שהייתה בגדר החלטה שלא יושמה ב-4 השנים האחרונות, מהווה פריצת דרך באחריות אותה לוקחת ממשלת ישראל על בטיחות הילדים.
על פי התוכנית, יקים משרד הבריאות מאגר נתונים לאומי שיתעד את כל מקרי היפגעות הילדים בתאונות ובמסגרתו ימופו מפגעי הבטיחות שעלולים לגרום לתאונות של ילדים. במסגרת התכנית, יחויב כל גוף ציבורי לדווח למאגר הנתונים הלאומי על כל מקרה שבו נפגע ילד בתאונה שיאפשר תיעוד ומעקב אחר פגיעות ילדים. בהמשך יתבצע מיפוי ופילוח של התאונות השונות ועל בסיסו תיבנה תוכנית פעולה מעשית להורדת כמות היפגעות ילדים בתאונות. בנוסף, משרדי החינוך, הכלכלה והרווחה יחוייבו כל אחד בגיזרתו להכשיר אנשי צוות העוסקים בטיפול ובחינוך ילדים ומבוגרים בנושא מניעת היפגעות ילדים בתאונות.
כמו כן, יוקצה תקציב לצרכי הסברה להורים וחלקו יועבר למטרות מחקר ופיתוח. כך תתקצב המדינה לראשונה, בין היתר, פיתוח של אמצעי תזכורת להורים למניעת שכחת הילדים בכלי רכב.
יו”ר הוועדה לזכויות הילד ח”כ יפעת שאשא-ביטון אמרה: “היפגעות בלתי מכוונת של ילדים היא בבחינת מכת מדינה והחובה לדאוג לבטיחות ילדים היא ראשונה במעלה ואני רואה בה את גולת הכותרת של תפקידי כיו”ר הועדה לזכויות הילד. התוכנית לבטיחות ילדים, עליה עמלנו רבות ויוצאת אל הפועל לאחר מאמצים רבים, ממוקדת ודורשת פעולה מערכתית משותפת ומשולבת של כל הגורמים העוסקים בבריאותם וביטחונם של הילדים- משרדי ממשלה ואחרים. לשמחתי, הסכימו שר האוצר – משה כחלון, ושר הבריאות, יעקב ליצמן, להירתם ולפעול יחד איתי לקידום התוכנית ואין ספק כי שיתוף פעולה זה יאפשר לנו להשיג את המטרה. התוכנית שמה דגש על פעילות הסברה, הדרכת הורים, הכשרות מקצועיות הקשורות במניעה ופיקוח על בטיחות מתקנים בהם שוהים ילדינו. מחובתנו לדאוג לבטיחות של הדור הבא כבר היום״.