כרוך באהבה

כרוך באהבה
כריך טבעוני מעדשים כתומות
צילום: אסף אמברם

בין כל הפערים בין הורים בישראל, יש גם אחד המפריד בין אלה שמכינים כריכים לארוחת עשר בערב, כדי להקל על הלחץ בבקרים, לאלה המשכימים קום ועושים לפני שהילדים עוזבים את הבית. בכל מקרה בגילאי הגן והיסודי, כריך הוא חלק בלתי נפרד של הלו”ז היומי. רק החל מן החטיבה, נדמה לי, מתמרדים הילדים ודורשים דמי כיס לרכישת כריכים וחטיפים קנויים

רונית דוייב, דיאטנית קלינית ומנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק, ממליצה לא להיכנע גם בגילאים האלה, כי כך נדע שהמזון הנכנס לגופם של צאצאינו בריא ונקי. אבל מה עם אלה המחזירים הביתה כריך חצי נגוס כי הוא לא לטעמם או גרוע מכך, נפטרים ממנו באחד הפחים בדרך? לשם כך מציעה דוייב לשנן את הטיפים הבאים:

1. תיאום ציפיות. הילדים מפתחים העדפות וטעמים וחשוב להיות קשובים להם, על מנת שבסוף הם באמת יאכלו את מה ששלחתם להם. הציעו להם להצטרף אליכם לקניות ונסו להפנות את תשומת לבם למצרכים בריאים ומזינים על המדפים ובמקררים, כי אין כמו מראה עיניים.
2. אימת הלחם הלבן. מבחר הלחמים והלחמניות להכנת כריכים גדול כיום במיוחד. למדו את הילדים לשים לב להבדל בין קמח לבן לקמח מחיטה מלאה המכיל סיבים תזונתיים והרגילו אותם בהדרגה לטעם הבריא יותר.
3. הימנעו מריבות למיניהן שמכילות צבעי מאכל ועשירות בסוכרים, ואם אפשר גם ממרחי שוקולד. המומלצים: טחינה, גבינות 5% וגבינות רכות וקשות כמו צפתית או בולגרית שילדים אוהבים. הימנעו גם מגבינות צהובות עתירות שומן. נסו להרגיל את הילדים לממרח שקדים או ממרח חרובים.
4. חשבו מחוץ לקופסה. ילדים שלא מתאים וטעים להם “הכריך המסורתי” אולי יעדיפו גבינה באריזה מוקטנת, סלט טונה או ביצים בקופסה, ירקות ופירות חתוכים. זה עדיף עדיפים על ימים שלמים שבהם הם נמנעים מארוחת עשר.
5. לא לשכוח את המים. קריטי וחשוב לשלוח את הילד לבית הספר עם בקבוק מים. אם צריך, השקיעו בבקבוק ייחודי שהילד יתחבר אליו.

ועכשיו, אם אתם סקרנים לגבי כמו הקלוריות בכריכים שאתם מכינים לילדים, הנה כמה מספרים:
• 2 פרוסות לחם: 140 קלוריות. פיתות, לחמניות, באגטים וחלות הם – פי 2.
• כפית שוקולד למריחה: 100 קלוריות (ריקות שהן בעיקר סוכרים).
• כף גבינה לבנה: 20 קלוריות .3 פרוסות גבינה צפתית (50 גר’) 50 קלוריות
• לא לשלוח בורקסים לארוחת עשר. אחד כזה מכיל 200 קלוריות ובדרך כלל גם שומן טראנס.

רעיון מדליק במיוחד לעודד את הילדים לאכול כריך בבית הספר, יש לחברת פלפוט שהפיקה אותו ביחד עם גליה גטריידה וחברת happy-days: מדבקות מאוירות של “מסר בכריך”, עם משפטים משמחים ומעודדים של אהבה לטף. ניתן להשיגם בחנויות ורשתות מובילות למכשירי כתיבה בכ-10 שקלים וגם ללמוד עליהן יותר באתר happy-days-ideas.com.

כריך עם פתק מדבקה של פלפוט|צילום: יח"צ
כריך עם פתק מדבקה של פלפוט|צילום: יח”צ

זקוקים לתזכורת של מתכוני כריכים? חברת מאפיות ברמן מציעה כמה מן המקובלים ביותר:

כריך חביתה:
לחמנייה או פיתה מקמח מלא. כף גבינה לבנה 5%. ביצה. כף שמן זית /חמאה. קמצוץ מלח.
איך מכינים?
מטגנים ביצה טרופה במחבת מחומם בשמן או חמאה. עד שהיא מתקררת מורחים שכבה דקה של גבינה ועליה החביתה. לא מוסיפים פרוסות ירק כי כריך “רטוב” לא ייאכל. במקום זאת מכניסים לתיק האוכל קופסה עם עגבניות שרי, מקלות גזר, פרוסות מלפפונים וכו’. לילדים שכן רוצים ירק בתוך הכריך, הוסיפו עלה חסה רחוץ ומיובש.

כריך טבעוני:
2 פרוסות לחם מקמח מלא. ממרח עדשים כתומות (בהכנה ביתית). עלה חסה או נבטי חמניות.
איך מכינים?
מבשלים כוס עדשים כתומות ב-3 כוסות מים רותחים כחצי שעה. מסננים ומרסקים את העדשים. מתבלים ב-4 כפות שמן זית, מלח, פלפל ולימון לפי הטעם. מורחים שכבה עבה של ממרח

כריך טבעוני מעדשים כתומות|צילום: אסף אמברם
כריך טבעוני מעדשים כתומות|צילום: אסף אמברם

כריך אבוקדו:
2 פרוסות לחם מקמח מלא. חצי אבוקדו בשל. מיץ לימון ומלח.
איך מכינים?
מועכים במזלג את בשר האבוקדו ומתבלים. מורחים שכבה עבה על הפרוסות ורק במידה והילדים אוהבים,מעשירים את הטעם בפרוסות עגבנייה או עיגולי מלפפון. בקופסה נפרדת מוסיפים גזר גמדי, פלפל גמדי ומלפפון גמדי.

כריך עין:
2 פרוסות מלחם קמח מלא. ביצה.
איך מכינים?
בעזרת כוס קטנה יוצרים חור בצורת עיגול בפרוסת לחם אחת. קולים את 2 הפרוסות במחבת עם מעט שמן זית. לאחר מכן מניחים אותן זו על גבי, כאשר הפרוסה עם החור היא העליונה.
יוצקים את הביצה לתוך החור ומכסים את המחבת במכסה עד שהביצה מתקשה לחלוטין. מקררים. שולחים ירקות בקופסה נפרדת.

כריך זיתים:
פרוסות לחם, לחמנייה או פיתה מקמח מלא. פרוסת גבינה צהובה. חמאה. חצאי זיתים.
איך מכינים?
מורחים על הלחם שכבה דקה של חמאה ועליה מניחים את הגבינה הצהובה. מפזרים מעל חצאי זיתים וסוגרים את הכריך. תוספות ליד הכריךירקות: גזר גמדי, מלפפון גמדי, פלפל גמדי בקופסא נפרדת.

כריך מתוק:
פרוסות לחם, לחמנייה או פיתה. חלבה ביתית.
איך מכינים?
מערבבים היטב 3 כפות טחינה משומשום מלא, 3 כפות דבש או סילאן ומורחים שכבה עבה. התוספות לכריך הזה יכולות להיות שקדים, אגוזים ופירות טריים או יבשים.

כריך מתוק עם חלבה ביתית|צילום: אסף אמברם
כריך מתוק עם חלבה ביתית|צילום: אסף אמברם

כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *