
בשנת הלימודים תשע”ו תלמידי המגזר הערבי ילמדו עברית כמקצוע חובה כבר מגן הילדים ועד כיתה י”ב. מטרת המיזם היא שיפור וקידום שליטת התלמידים בשפה העברית בדגש על חיזוק מיומנויות ההאזנה והדיבור.
החל משנת הלימודים תשע’ז כלל תלמידי כיתות ג’-ט’ ילמדו בהיקף של 5 ש”ש את השפה העברית, כאשר שעתיים מתוכן יוקצו לטיפוח מיומנויות דיבור בעברית. במשרד החינוך מסבירים כי ככל שתלמידי החברה הערבית ישלטו יותר בשפה העברית כך השתלבותם בחברה ובמשק תהייה טובה וקלה יותר.
שר החינוך נפתלי בנט: “ההחלטה להקדים את לימוד השפה העברית כבר אל גני הילדים במגזר הערבי נובעת ממחשבה על עתיד הילדים. אנחנו מאמינים כי ככל שתלמידי החברה הערבית ישלטו יותר בשפה העברית כך השתלבותם במשק, בתעסוקה ובחברה תהייה טובה וקלה יותר. עם כניסתי לתפקיד התחייבתי לצמצום פערים וכך אני פועל. ידיעת השפה העברית תקנה מיומנויות וכלים שהינם נחוצים כיום לצורך בניית העתיד האישי והמקצועי של כל תלמיד ותלמידה”.
מנתוני ראמ”ה עולה בנוסף כי בעוד ש- 93% מהתלמידים בכיתות ו’ בחברה הערבית סבורים כי ידיעת העברית תסייע להם להצליח בעתיד, הרי שרק 47% מהתלמידים נחשפים לעברית מחוץ לבתי הספר. 26% מתוכם קוראים עיתונים בעברית ורק 16% צופים בתכניות טלוויזיה בעברית.