הבה נרימה מסך והפקה

הבה נרימה מסך והפקה
גיבורי האור עם מיקי
צילום: יח"צ

חודש כסלו כבר כאן, הזמן לפדות חסכונות ואולי למשכן את הבית, כדי להצטייד בסכומים שיאפשרו לנו לקנות כרטיסים להצגות חנוכה לילדים

כל מפיקי הפסטיבלים, הפסטיגלים, ותיאטרוני הילדים נכנסו לכוננות גבוהה. ואחרי חודשים של חזרות, בניית תפאורות ותפירת תלבושות – מסתערים עכשיו על הקהל עם מודעות, תשדירים, כרטיסים מוזלים ופיתויים אחרים. ספק אם יש הורה שיצליח לעמוד בפרץ ולא לקחת את הילדים לאחת ההפקות האלה.

המחירים כרגיל גבוהים, אבל יש גם מבצעים ברשתות שונות שכדאי לדעת עליהם מראש. למשל שלוש ההפקות בכותרת “משימה מהאגדות”, כולל “דוד חיים ומולי וצומי” שמי שקונה ברשת ניופארם בכ-70 שקלים יכול לרכוש כרטיס בכ-50 שקלים, המחיר לוועדי עובדים הוא 79 שקלים ובוויזה כאל זוג כרטיסים עולה 129 שקלים.

משימה מהאגדות|צילום:יח"צ
משימה מהאגדות|צילום:יח”צ

מחפשים מחיר זול באמת – בסניפי רמי לוי אפשר להשיג כרטיס בכ-20 שקלים להצגה “גיבורי האור עושים ניסים ונפלאות” מותנה בקניות בסניף. מהרשת מדווחים שהודות למחיר הזה, כעשרת אלפים ילדים יוכלו בחנוכה תשע”ז לראות הצגה שבין היתר מככבים בה מיקי כוכבת הילדים, שחקן מחופש לקופיקו, לינור אברג’יל מיס עולם לשעבר שחזרה בתשובה ובתו של רמי לוי עצמו, בתפקיד ראשון על במה. מתאים לגילאי 2-7.

גיבורי האור עם מיקי|צילום: יח"צ
גיבורי האור עם מיקי|צילום: יח”צ

לילדים אוהבי צחוקים והומור, מכינים לחנוכה שחר חסון, דובדני וקובץ’ וחבריהם, מופע סטנדאפ בשם קומדיגל 2, שיעלה 129 שקלים. לקבוצות של 25 ומעלה המחיר הוא 89 שקלים.

אניה בוקשטיין ועוז זהבי, שניים מכוכבי הקולנוע הבולטים בישראל, יככבו בחנוכה במחזמר “היפה והחיה”. מדובר בסיפור המפורסם על צעירה יפיפייה הבורחת מנישואין עם חתן שחצן ודוחה, מוצאת את עצמה בטירה קסומה ופוגשת ביצור מפלצתי שמתברר לבסוף כי הוא נסיך מקסים שהוטל עליו כישוף, ואט אט בזכות טוב ליבה, מתחולל בו שינוי, הקללה מוסרת והאהבה מנצחת. המפיקים מבטיחים תלבושות מפוארות, רקדנים, מסכי תפאורה ומסר רווי פוליטיקלי קורקט של סובלנות וקבלת האחר והשונה.

היפה והחיה אניה בוקשטיין|צילום: רונן אקרמן
היפה והחיה אניה בוקשטיין|צילום: רונן אקרמן

תיאטרון אורנה פורת מציע לא פחות מכ-40 הצגות בחנוכה, לגילאי שנה עד 12 – כולם בתיאטרון גבעתיים, החל ב-26 בדצמבר ועד 1 בינואר.

בין הצגות הפסטיבל: אי המטמון, שרלוק הולמס, ליצן החצר, מלך סיאם, מחסן השטוזים של דתיה, זהבה ושלושת הדובים, למה רק כבשים ועוד.

לבאי הפסטיבל ימתין ברחבת התיאטרון ובלובי הפנינג פעילויות לכל המשפחה, עמדות יצירה ודוכני משחקים. עבור הפעוטות יוקם שם מתחם פשוש, כולל מתקנים והצגות ייעודיות לגילאי שנה עד שנתיים וחצי בשמות כמו ‘צוציקים’, ‘תיאטרון פצפון’ ו’בלונים’.

במקביל לפסטיבל בגבעתיים, יעלה תיאטרון אורנה פורת בחנוכה בבכורה ארצית את ההצגה ‘מולאן’, בכיכובה של דון לני גבאי באודיטוריום סמולרש בתל אביב, ובהיכלי התרבות של מודיעין, קריית גת, אשדוד ונס ציונה. זהו סיפורה של נערה לוחמת בת המזרח הרחוק, המתגייסת להגן על סין מולדתה מפני התקפה של פולשים, במופע המשלב תיאטרון וקרקס, מוסיקה וכוריאוגרפיה. נקודה אקטואלית בהצגה המשיקה למציאות בארץ (חיילות בטנקים), היא העובדה שמולאן לובשת מדי צבא, שורדת אימונים קשים, לוחמת בעוז בשדה הקרב ואף מצילה את חבריה וגם את סין כולה. באגדות הכול אפשר. אשר למחירים, הם נעים בין 40 ל-90 שקלים לכרטיס, אבל כרגיל יש מחירים מיוחדים לוועדים, קבוצות ומחזיקי כרטיס ישראכרט.

בבית אבי חי בירושלים תעלה בחנוכה הפקה בשם “חנוכה- הסיפור האמיתי” המשלבת פנטומימה, תנועה, ליצנות ותיאטרון. מדובר בקומדיה מוסיקלית שבה חפצים שונים ושחקן, מספרים את סיפור החנוכה בהומור ובחן. בין היתר נרות המוחים על זכותם לא להישרף, ומדליק החנוכייה המסביר מדוע דווקא הם נבחרו לפרסם את הנס. מתאים לגילאי 4-10. יהיו במקום גם סנדאות קוסמות, צלליות, פנטומימה ועוד. 40-30 שקלים לילד, 20- למבוגר מלווה. לפרטים נוספים: www.bac.org.il.

הסיפור האמיתי|צילום: יח"צ
הסיפור האמיתי|צילום: יח”צ

גם המחזמר הוותיק “ספר הג’ונגל” יחזור בחנוכה לבמה בכיכובו של עופר שכטר, עם רקדנים, אפקטים מיוחדים ושירים מקוריים.

סיורי חנוכה הם אופציה אטרקטיבית נוספת בחג. במגדל דוד בירושלים, למשל, הילדים נכנסים חינם בשעות 10:30 עד 16:00 (למבוגרים זה עולה 40 שקלים), ועוברים מסע היסטורי, עם הדרכה, על גיבורי העם היהודי, המותאם לגילאי 3-6. יהיו עבורם גם סדנאות יצירה ברוח החג, שיעלו 10 שקלים. מומלץ גם סיור משחק ברובע היהודי, במהלכו מגלים חנוכיות דולקות בסמטאות העתיקות, עונים על חידות, עומדים במשימות ולבסוף מדליקים נרות ומקבלים סופגנייה. מתאים לגילאי 6-12 ועולה 35 שקלים לילד ו-55 שקלים למבוגר. הסיורים יוצאים ממגדל דוד ודורשים הרשמה מראש דרך החיוג 2884*

מגדל דוד|צילום: יח"צ
מגדל דוד|צילום: יח”צ

בירושלים יש עוד אטרקציות רבות כמובן. כמו אירוע חינם לילדים במוזיאון המדע העוסק בנושא האור. למבוגר מלווה עולה כניסה 45 שקלים. סיור בעקבות האור בגן הבוטני שבמהלכו ילמדו הילדים כיצד להפיק שמן מהזית האפריקאי ופתילות מצמח ‘צמרר’ האפריקאי. כניסה לילדים ירושלמים תעלה 10 שקלים וסדנה תעלה 5 שקלים נוספים.

במוזיאון המוזיקה הירושלמי תתקיים בין היתר הדלקת חנוכיה בליווי שירים ופיוטי חג של מגוון עדות ישראל. 60 שקלים לכניסה פלוס סיור מוסיקלי כולל מפגש עם 200 כלי נגינה (חייבים תיאום מראש בטלפון: 02-5406505), וברובע היהודי כאמור סיורי חנוכיות ועששיות חינם בהנחיית החברה לשיקום ופיתוח הרובע. בנוסף בגן הארכיאולוגי מרכז דוידסון הילדים מוזמנים לסיור מומחז, צביעת כדים, קישוט סופגניות, וחידון בין הסמטאות. לפרטים נוספים ומחירים: www.rova-yehudi.org.il , או 4987*.

סיור חנוכיות ברובע היהודי בירושלים|צילום: יעל הרמן
סיור חנוכיות ברובע היהודי בירושלים|צילום: יעל הרמן

גם אירועי חמשושלים, המתקיימים בכל סופי השבוע של חודש דצמבר יכולים להשתלב בבילויים המשפחתיים שלכם בחג, וכדי להתעדכן באלה ניתן להיכנס לאתר www.itraveljerusalem.com.

חמשושלים|צילום: שמואל כהן
חמשושלים|צילום: שמואל כהן

ואם אתם בסביבה, קיבוץ צובא שליד ירושלים מזמין בחנוכה לסדנאות ותהלוכת לפידים בפארק השעשועים קיפצובה, כולל מתנות ושוקולדים בחנות “גליתא”. לפרטי: 02-5347952 www.kiftzuba.co.il.

אסיים עם הפסטיבל המקסים המוקדש לבננות במסגרת “טעם כנרת”. יהיו בו סיורים חקלאיים וסדנאות בישול לכל המשפחה בנושא הבננות, תחרות “ריצת הבננה” עם שלושה מסלולי בתוך מטעי בננות בסובב כנרת, מנות מיוחדות הכוללות בננות במסעדות האזור, מתכוני בננה ושוקולד ב”גליתא” שבקיבוץ דגניה ב’, ארוחה קובנית של נתחי בשר עם טעמי בננה במסעדת “מרינרו”, ועוד הרבה.

המבקרים יוזמנו למשל לרפת הרובוטית במשק קרמר ביבניאל להאכיל עגלים, ולסדנה להכנת גבינה ביתית ומשקה בטעם בננה. בחנות התמרים הגדולה בישראל “תמר כנרת” תערך סדנת קליעת סלים, ב’אגדת לחם’ בנהריים יתקיימו סדנאות של קישוט סופגניות. בגשר יהיו סיורי עששיות ‘אור וחשמל’, ובאשדות יצאו כרכרות רתומות לסוסים אל שבילי ההיסטוריה והטבע של עמק הירדן. בקיצור, שווה. לפרטים נוספים: www.kinneret.info או בפייסבוק “פסטיבל הבננה טעם כנרת”.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *